Razgledi , foto: SR
Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Greben
Roža
Helikopter
Reševanje gozdarjev
Gamsi
Vnos ponesrečenega v helikopter
Tržiška luknja
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 141 - 160 od 460 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
23. 2. 2014, Zimska pravljica na Gmeinecku
  Na čudovito februarsko nedeljo smo šli reševalci GRS Tržič na skupno turo. Na zborno mesto smo v dogovorjenem času prišli štirje in odšli v smeri neskončnih, s pršičem pokritih pobočij.
22. 2. 2014, Četrto tekmovanje v vožnji z akia čolni v Mojstrani
  Tudi letos smo se udeležili družabnega tekmovanja v vožnji z akia čolni v Mojstrani. Sporočilo organizatorja ostaja še vedno enako - važno je sodelovati in se imeti fajn. Oboje smo upoštevali in sodelovali  ter se imeli fajn.
20. 2. 2014, Zimsko usposabljanje – tokrat malo drugače
  Vodja tokratnega usposabljanja, Primož Štamcar- Čera , je na kratko povedal, kaj je bilo bistvo tokratne vaje: » V planu je bilo , da ne gre vse po planu...«.
2. 2. 2014, Kje pa je vaš čevelj ?
  Kamnek je lep razglednik nad Tržičem, ki privablja veliko množico pohodnikov v vseh razmerah. Danes le te niso bile najbolj ugodne in na srečo se nikomur ni nič zgodilo. Le najden planinski čevelj v prepletu podrtih dreves je začel buriti našo domišljijo, predvsem nas je begalo vprašanje, kje je njegov lastnik. Bos verjetno ni postopal naokoli  v tem zimskem vremenu.
27. 1. 2014, Kontrolna točka za plazovne žolne na Kofcah
  Kot ste nekateri opazili kontrolne točke za plazovne žolne pri Domu na Kofcah nekaj časa ni bilo. Ker je en "firbec" odprl škatlo v kateri je elektronika in jo ni zaprl nazaj ......
Če koga zanima, kaj je v tej škatli naj vpraša, če želi izdelati še kakšno tako kotrolno točko, mu bomo pomagali, če želi el. shemo te elektronike, mu jo bomo posredovali.
23. 1. 2014, Tečaj in izpit iz prve pomoči in nujne medicinske pomoči za gorske reševalce
  Komisija za medicino pri GRZS je dne 13.10.2013 podala razpis za izvedbo desetega 80 urnega tečaja iz prve pomoči in nujne medicinske pomoči za gorske reševalce, ter tečaj dodatnih znanj za reševalce letalce. Iz našega društva sva se na razpis prijavila pripravnika Joža Godnov in Matej Štular.

Predavanja so bila strokovna in zanimiva, ob bolj »turobnih« temah pa začinjena s kančki humorja in ironije, kar se gre zahvaliti dr. Kunstlju. Dolgčas nam ni bilo.
16. 1. 2014, Milan Kutin 1928 - 2014
 

V spoštljivi starosti skoraj 86 let  nas je zapustil član GRS Tržič, Milan Kutin - Smrekca. Milan se je rodil leta   1928. V GRS Tržič je deloval od leta 1958 in bil leta 1961 sprejet med gorske reševalce. Kot miličnik je velikokrat poskrbel za prevoz reševalcev na akcije in usposabljanja, saj   prevoznih sredstev reševalci takrat še nismo imeli. Milan je bil ponosen reševalec in je bil vedno rad v naši družbi.

Slovo od pokojnega bo v ponedeljek , 20.1.2014 ob 15h , na pokopališču v Križah pri Tržiču .

6. 1. 2014, Uspešno izveden tečaj varstva pred snežnimi plazovi
  Na Zelenici je bil v soboto 4.1.2014 izveden enodnevni izobraževalni tečaj za planince, turne smučarje in ostale obiskovalce gora - glavna tematika so bili snežni plazovi, predvsem nevarnosti, ki jih le ti pomenijo za obiskovalce zimskih gora.

Fotogalerija=>  (foto Vili Vogelnik, Dragica Kos)
29. 12. 2013, Srečno v letu 2014
  V teh dneh prejemate mnoga voščila ,ena so romantična,
druga bolj stvarna ,nekatera izvirna, druga uradna
in suhoparna.
Kaj naj vam zaželimo mi? Naj bo naša želja tokrat nasvet:
ne pozabite nase, imejte se radi, hitite počasi...

Varen in zanesljiv korak vam želijo reševalci GRS Tržič

13. 12. 2013, Facta, non verba
  Odzvali smo se vabilu  celovških gorskih reševalcev in se udeležili prednovoletnega srečanja reševalcev na letališču v Celovcu. Priložnost smo izkoristili še za ogled baze helikopterske policijske letalske eote BM.I in helikopterske  baze ÖAMTC z reševalnim helikopterjem Cristophorus II. Moto helikopterske enote za nujno medicinsko pomoč je " Štejejo dejanja , ne besede", kar smo  videli in občutili na vsakem koraku našega obiska.
5. 12. 2013, Razpis- Tečaj varstva pred snežnimi plazovi, 4.1.2014
  GRS Tržič organizira Tečaj varstva pred snežnimi plazovi v obliki predavanj in vaj na terenu.
Enodnevni tečaj je namenjen planincem, turnim smučarjem, alpinistom, občasnim ali rednim obiskovalcem gora v zimskem obdobju...
Spoznajte nevarnosti snežnih plazov, naučite se ustrezno uporabljati zaščitno opremo, preizkusite iskanje zasutih s pomočjo plazovnih žoln, spoznajte ustrezno ukrepanje v primeru nesreče v snežnem plazu,...

 

20. 11. 2013, Sejem v Insbrucku
  V Innsbrucku je od 9. do 10. novembra 2013 potekal že osmi sejem Alpinmesse, ki ga je letos obiskalo več kot 10.000 obiskovalcev.
10. 11. 2013, Pametni telefoni (smartphones) ne nadomeščajo lavinske žolne !
  Na podlagi analize CAC prenašamo opozorilo pred prihajajočo zimo : Aplikacije na pametnih telefonih niso enakovredna zamenjava za lavinske žolne in njihova uporaba lahko razen lažne varnosti povzroči resne težave tako uporabnikom kot morebitnim reševalcem, ki uporabljajo le standardizirane naprave s frekvenco 457 kHz.
28. 10. 2013, Reševanje dveh planincev na grebenu Košute
  Konec oktobra se svetli dan že močno skrajša , ko pa še premaknemo kazalce na uri nazaj , je tema že ob šestih popoldan. Seveda je to potrebno upoštevati tudi pri načrtovanju tur v gore , če ne se lahko hitro znajdemo v zagati.
26. 10. 2013, Franci Primožič - Krvin (1930 - 2013 )
  Umrl je zaslužni član GRS Tržič , Franci Primožič .
7. 10. 2013, Pomagat je fajn....
  Danes lahko rečem, da pred tremi leti res nisem vedel v kaj se spuščam in koliko časa in predanosti je potrebno, da postaneš in ostaneš gorski reševalec. Pa ne gre samo za lastna prizadevanja, ampak za sodelovanje celotne ekipe. Dejstvo je, da brez pomoči inštruktorjev in ostalih članov društva ne bi opravili ne izpitov, še manj pa zahtevnih reševanj. In kaj nas sploh žene, da vse to počnemo prostovoljno? To, da je fajn pomagat še posebej, če to počne ekipa dobrih prijateljev!

 

Domen Bole, gorski reševalec
1. 10. 2013, Trije novi gorski reševalci
  Postaja GRS Tržič je bogatejša za tri nove gorske reševalce.  V soboto so opravili še zadnji del izpitov.
Poročilo o opravljanju izpitov si lahko preberete tudi na www.grzs.si.


21. 9. 2013, Duatlon - kolesarski vzpon na Šijo
  V nedeljo , 29.9.2013 ob 9h Pr Krvin !


ODPOVEDANO ZARADI SLABEGA VREMENA !
7. 9. 2013, Krivi so jurčki...
  Gobarska mrzlica je zadnje dni v tržiške gozdove privabila precej rekreativnih nabiralcev gob. Kolega - gorski reševalec - je zjutraj izjavil : "Madona, saj je v gmajni več ljudi kot gob !".  Včasih pa se v iskanju dobrih lokacij zaplete , nekateri se izgubijo , res redko pa se kdo poškoduje.
7. 9. 2013, Usposabljanja pred izpiti za reševalce
  Naši pripravniki se pred jsenskim rokom za reševalce intenzivno pripravljajo in pilijo zadnje podrobnosti , da ne bo dvomov pri bodočem delu in da bodo , kot njihovi inštruktorji , dobro pripravljeni za vse situacije.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2019