Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 141 - 160 od 474 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
15. 6. 2014, Ekipa GRS Tržič na tekmi prve pomoči za gorske reševalce dosegla 2. mesto
  V soboto 14.6.2014 je ob dnevu gorskih reševalcev v okolici učnega centra na Virnikovi planini potekalo 12. tekmovanje iz prve pomoči za gorske reševalce.
5. 6. 2014, Ekipa GRS Tržič na tekmi prve pomoči v Železnikih
  Tekmovanje se je dogajalo po celotnih Železnikih in je obsegalo 12 točk, od tega so bile 4 take, na katerih je bilo potrebno pokazati znanje prve pomoči.

 

30. 5. 2014, Posredovanja GRS Tržič
 
sobota, 31. maj 2014 ob 12:46 GRS TRŽIČ

Ob 12.45 se je poškodoval turni smučar v Petem žrelu v Storžiču, občina Tržič. Aktivirani so bili reševalci GRS Tržič, zdravnica iz  Rateč ter helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah. Ponesrečenca so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.
16. 5. 2014, Popoldanska vaja na pobočjih Kriške gore
  V sredo, 14.maja smo na pobočjih Kriške gore izvedli popoldansko vajo z nalogami iz orientacije, uporabe GPS  in radijskih postaj ter obenem še kondicijski trening.

12. 5. 2014, Z roko v roki do uspeha 2014
  Tak je bil naslov mednarodne taktične vaje , ki se je odvijala 9. in 10. maja na širšem področju avstrijske Koroške. Na vaji so sodelovali tudi gorski reševalci iz Tržiča.
5. 5. 2014, 42. memorial ponesrečenih mojstranskih reševalcev
  Letos smo na memorialu sodelovali s tremi ekipami. Zmagovalci so bili vsi , ki so se na lep pomladanski dan odločili in prišli v Vrata.
24. 4. 2014, Storžič, naše krajestvo ?
 
Storžič (2132 m) je najvišja gora v zahodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. Vrh je od vsepovsod videti kot lepo oblikovan stožec, po katerem je gora tudi dobila ime. Zaradi svoje lege in izrazitosti so se zanj že zelo zgodaj zanimali številni naravoslovci, pesniki so o njem  pisali pesmi in slikarji  risali slike. Seveda je bil Storžič vedno oblegana gora, alpinisti so v njegovih stenah iskali težke prehode, smučali po njegovih grapah, planinci pa iskali veličastne razglede z njegovega vrha.
23. 4. 2014, Nesreča v severni steni Storžiča
  23.4.2014
Na območju poti skozi Žrelo na Storžič je v jutranjih urah pri vzponu planincu zdrsnilo na snežišču, pri tem se je smrtno ponesrečil. Prijatelj, ki je bil ob njem je poklical na pomoč, aktivirani so bili gorski reševalci GRS Tržič in helikopterska ekipa SV.
Ponesrečenemu žal niso mogli več pomagati, v dolino so ga prepeljali s helikopterjem.

7. 4. 2014, Ta stari člani v Glinščici
  V lepem vremenu,dobri družbi in polni zagona smo se danes zjutraj zbrali in odpravili na lep izlet v Glinščico.Nasmejani obrazi na fotografijah so zgovoren dokaz,da so ta stari člani društva GRS Tržič še vedno v dobri formi.
31. 3. 2014, V kraljestvu Ortlerja
  Tokrat je pobudo za turnosmučarski vikend dal Janez. Odločitev je bila po svoje težka, saj so tudi doma super razmere. Vseeno pa v življenju ni veliko priložnosti in to je pretehtalo še zadnje dileme za odhod proti Suldnu.
18. 3. 2014, Vilijeve gore
  Nočno vstajanje in hoja navkreber v mraku sta njegov zaščitni znak, čakanje na prve sončne žarke dneva pa veselje. Takrat ure, prebite v mrazu in tišini niso zaman.
13. 3. 2014, Volilni občni zbor GRS Tržič
  V sredo, 5.3.2014 je v prostorih Policijske postaje Tržič potekal redni letni in letos tudi volilni občni zbor Društva GRS Tržič. Po dveh uspešnih mandatih je na mestu predsednika društva Slavka Rožiča s soglasno podporo vseh članov zamenjal Blaž Belhar.

10. 3. 2014, Turnosmučarski vikend v Dolomitih
  Tokrat smo skupno turo organiziali v Dolomitih. V treh dneh smo opravili tri poštene ture , skupaj se je nabralo za 4200m vzponov in seveda ravno toliko spustov.
28. 2. 2014, ABC pisnega komuniciranja
  V četrtek, 27. februarja smo se udeležili usposabljanja v organizaciji GROZD. Pobližje smo si ogledali pravila pisne komunikacije, osvežili svoje jezikovno znanje in ponovili temeljne značilnosti pisanja dopisov. Gre za naše delo, povezano  z društvom in sporazumevanjem navzven, zato želimo, da so teksti, dopisi, zapisniki in objave na spletu slovnično čim bolj pravilni. Tudi to je ogledalo našega dela.
23. 2. 2014, Zimska pravljica na Gmeinecku
  Na čudovito februarsko nedeljo smo šli reševalci GRS Tržič na skupno turo. Na zborno mesto smo v dogovorjenem času prišli štirje in odšli v smeri neskončnih, s pršičem pokritih pobočij.
22. 2. 2014, Četrto tekmovanje v vožnji z akia čolni v Mojstrani
  Tudi letos smo se udeležili družabnega tekmovanja v vožnji z akia čolni v Mojstrani. Sporočilo organizatorja ostaja še vedno enako - važno je sodelovati in se imeti fajn. Oboje smo upoštevali in sodelovali  ter se imeli fajn.
20. 2. 2014, Zimsko usposabljanje – tokrat malo drugače
  Vodja tokratnega usposabljanja, Primož Štamcar- Čera , je na kratko povedal, kaj je bilo bistvo tokratne vaje: » V planu je bilo , da ne gre vse po planu...«.
2. 2. 2014, Kje pa je vaš čevelj ?
  Kamnek je lep razglednik nad Tržičem, ki privablja veliko množico pohodnikov v vseh razmerah. Danes le te niso bile najbolj ugodne in na srečo se nikomur ni nič zgodilo. Le najden planinski čevelj v prepletu podrtih dreves je začel buriti našo domišljijo, predvsem nas je begalo vprašanje, kje je njegov lastnik. Bos verjetno ni postopal naokoli  v tem zimskem vremenu.
27. 1. 2014, Kontrolna točka za plazovne žolne na Kofcah
  Kot ste nekateri opazili kontrolne točke za plazovne žolne pri Domu na Kofcah nekaj časa ni bilo. Ker je en "firbec" odprl škatlo v kateri je elektronika in jo ni zaprl nazaj ......
Če koga zanima, kaj je v tej škatli naj vpraša, če želi izdelati še kakšno tako kotrolno točko, mu bomo pomagali, če želi el. shemo te elektronike, mu jo bomo posredovali.
23. 1. 2014, Tečaj in izpit iz prve pomoči in nujne medicinske pomoči za gorske reševalce
  Komisija za medicino pri GRZS je dne 13.10.2013 podala razpis za izvedbo desetega 80 urnega tečaja iz prve pomoči in nujne medicinske pomoči za gorske reševalce, ter tečaj dodatnih znanj za reševalce letalce. Iz našega društva sva se na razpis prijavila pripravnika Joža Godnov in Matej Štular.

Predavanja so bila strokovna in zanimiva, ob bolj »turobnih« temah pa začinjena s kančki humorja in ironije, kar se gre zahvaliti dr. Kunstlju. Dolgčas nam ni bilo.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2021