Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, četrtek, 5. junij 2014, ogledov: 2927

Ekipa GRS Tržič na tekmi prve pomoči v Železnikih

Tekmovanje se je dogajalo po celotnih Železnikih in je obsegalo 12 točk, od tega so bile 4 take, na katerih je bilo potrebno pokazati znanje prve pomoči.

 


Na tekmovanju so sodelovali Miran Tišler,Bojan Žohar,Martina Štamcar,Joža Godnov,Matej Štular,Dušan Hrnčič ter Denis Zoran (PGD Kovor-prevoz ekipe).

Zahvaljujemo se kovorskim gasilcem za prevoz in potrpežljivost voznika. Vse pohvale tudi ekipi za vestno sodelovanje in resen pristop pri  tekmovanju.

besedilo in fotografije: Dušan Hrnčič
Preverjanje ekip prve pomoči Železniki 2014

Pa še zapis našega Joža:

Tako kot prejšnja leta smo se tudi letos udeležili regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči v Železnikih. Ekipo GRS Tržič je zastopalo pet reševalcev in ena reševalka. Kot je že stalna praksa, nam vedno pri pripravah na tekmovanje, z nazornimi primeri in nasveti kako najbolje ukrepati in odreagirati v različnih situacijah, pomaga Janez Primožič - Brus.

Dvakrat smo se dobili na popoldanski vaji, kjer smo skupaj predelali ukrepe in položaje pri različnih poškodbah, poseben poudarek pa smo namenili samemu pristopu do poškodovancev ter varnosti reševalcev na delovišču. Letos smo za potrebe tekmovanja od občine Tržič prejeli popolnoma nove nahrbtnike z vsem potrebnim sanitetnim materialom. Nahrbtniki so se že na prvi tekmi izkazali kot izredno uporabni, pregledni in učinkoviti.

Tekma je bila sestavljena iz štirih resnih množičnih nesreč v različnih okoljih, ter osmih informativnih delovnih točk, kjer smo spoznali aktivnosti različnih društev, ki delujejo v Selški dolini. Streljali smo z zračnimi puškami, vzpostavljali zvezo s Švedi pri radioamaterjih, kovali žeblje, se vozili s tirolsko žičnico preko reke Sore, spoznavali timsko smučanje na smučeh za pet ljudi, določali težo različnim predmetom in spoznavali naravne in kulturne znamenitosti, ki jih ponuja Selška dolina.

Tekmovanje je potekalo na visokem nivoju in profesionalno, po vsaki končani delovni točki smo skupaj z ocenjevalci takoj analizirali potek reševanja in odpravili oziroma se pomenili okrog pomanjkljivosti ali kaj bi se dalo še izboljšati.

Sledila je še uradna razglasitev rezultatov in zahvala organizatorja, potem pa smo se pod vplivom dobrega občutka, da smo se kar dobro odrezali in pokazali svoje znanje, počasi odpravili nazaj v Tržič na »analizo«. Da smo se varno in udobno vozili, pa so poskrbeli Kovorski gasilci, za kar se jim lepo zahvaljujemo.

Pripravnik GRS Tržič
Joža Godnov

 


Fotogalerija

Avtor/ica: Dušan Hrnčič

Ekipa GRS Tržič na tekmi prve pomoči v Železnikih



 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024