Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, nedelja, 22. februar 2015, ogledov: 3790

Peto tekmovanje v vožnji z akia čolni v Mojstrani

V organizaciji GRS Mojstrana je bilo v petek, 20.2.2015 izvedeno že peto tekmovanje v vožnji z akia čolni na smučišču v Mojstrani. Tekme se je udeležilo 37 ekip iz desetih društev GRZS.


Tekmovanje v vožnji z akia čolni poteka na srednji čas, kar pomeni , da je zmagovalec tisti , ki se mu najbolj približa. Poleg tekmovalnega duha je seveda pomembna tudi varna in stanju poškodovanega v akia čolnu primerna vožnja. Letos smo se tekme udeležili štiri ekipe iz Tržiča, zaradi občnega zbora matičnega društva smo ekipe zapolnili s člani AO Tržič. 

Že tradicionalni par v vožnji akia ,  Robi Kralj in Grega Bahun,  sta napadala najboljši čas , na koncu pa sta se morala zadovoljiti s tretjim mestom oz. štirimi sekundami zaostanka za Ratečanoma z Urško Bricelj na čelu. Ker za hitrost na tej tekmi ni nagrade, sta na listi rezultatov končala na repu lestvice. Na 19. mestu sta pristala sposojena člana iz AO Tržič , Janez Štefe in Tuši . Kljub temu , da sta se prvič podala na strmino z akia čolnom,  sta progo prevozila suvereno in varno. Na 11. mestu sta tekmovanje  končala Sašo in Gico , ki sta po agresivnem začetku nekoliko stopila na zavoro in varno zaključila vožnjo . Pacient jo je odnesel dobro , Gicotovo koleno pa malo manj.

Zmagala je jeseniška ekipa pod vodstvom Jerneja Arha, drugi so bili Ratečani , tretje mesto pa smo si delili Tržičani in Bohinjci. Tudi v zadnjem tržiškiem paru je v ekipi s Slavcem debitiral AO-jevec Janez Križnar. V  nadaljevanju večera se nismo izneverili tradiciji in smo verjetno med vsemi ekipami prišli zadnji domov...

besedilo: Slavc
fotografje: korejski telefon20150220_GRSM_akia2
Ekipa GRS ( AO ) Tržič

20150220_GRSM_akia3

Uradni rezultati 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024