Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Primož Štamcar, sreda, 4. februar 2015, ogledov: 4665

Miklavž Škofič - Maurer (1962 - 2015)

Miklavž sicer ni bil gorski reševalec, je bil pa z delom GRS močno povezan. Žal nas je prezgodaj zapustil.
 
»Rad moraš imeti gore, jih spoštovati pa tudi poznati. Ljubezen do gora je bistvena pri delu pilota, ki rešuje v gorah. Le na ta način lahko vzpostaviš pozitiven odnos do okolja ter do tistih, ki jih rešuješ. Zavedati se moramo svojih omejitev, po drugi strani pa tudi stiske ljudi, ki potrebujejo pomoč.«….. ( Miklavž v intervjuju za revijo Gorski reševalec 2  ).  
Miklavž je kot pilot helikopterja sodeloval v mnogih reševanjih tako na področju Tržiča kot drugje po Sloveniji, ob njem so bili v helikopterju pogosto člani GRS Tržič, največkrat dr. Iztok Tomazin:

"Miklavž je bil eden najboljših in najbolj srčnih pilotov v zgodovini gorskega reševanja s helikopterjem v Sloveniji. Na zgornji fotografiji sem ga posnel, ko smo v slabem vremenu leteli reševat dve alpinista, ki sta v zimskem viharju obtičala na vrhu Mangrta. To reševanje, ki je bilo eno najzahtevnejših in najnevarnejših, je opisano v knjigi Reševanje v gorah, ki je izšla ob 100 letnici GRS. Bil je na primer tudi pilot helikopterja, ki mu je uspelo v megli pristati na Kriški gori, kar je rešilo življenje mladi planinki. In še veliko podobnih zgodb z njim v helikopterju je obogatilo zgodovino slovenske GRS."

Iztok Tomazin

Mala Anja ali reševanje na Kriški gori => 
Belo na belem => 
Predpraznično razmišljanje =>


 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024