Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 81 - 100 od 485 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
19. 6. 2017, Predstavitev GRS Tržič v okviru Dneva slovenskih planinskih doživetij
 
V soboto 17.6.2017 smo z ekipo gorskih reševalcev sodelovali na prireditvi
Dan slovenskih planinskih doživetij 2017, ki je letos potekal pri Domu pod Storžičem.

Množici obiskovalcev smo predstavili osnovno opremo, ki jo uporabljamo pri reševanju v gorah, podali smo tudi kakšen nasvet glede gibanja v gorah, poklepetali in se srečali s planinskimi znanci s cele Slovenije..

https://www.pzs.si/novice.php?pid=11860
12. 6. 2017, Intervencije GRS Tržič v začetku junija
  Letošnja pomlad je bila na področju GRS Tržič dokaj "mirna", a samo kar se tiče reševanj, mnogo več je bilo ostalih obveznosti in aktivnosti, predvsem v povezavi z obeležitvijo 80.letnice, rednim in licenčnim usposabljanjem reševalcev in specialistov, preventivnih predstavitvah v šolah in vrtcih, vaje in tekmovanja iz prve pomoči, organizacijsko delo na področju Gorske reševalne zveze in našega društva, ...
 Ob tem pa še stalnica zadnjih let - iskanje primernih rešitev za prostorske težave naše službe v Tržiču, kjer še vedno predvsem iščemo pravega sogovornika (počasi imamo občutek da se nas tako lokalna skupnost kot država otepata in prelagata obveznosti/konkretna dejanja druga na drugo...).

Fokus naših aktivnosti pa se sedaj očitno obrača, saj smo v zadnjih 10 dneh izvedli pet reševalnih intervencij:


7. 6. 2017, 22. Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa
 
Tudi letos, se je ekip DGRS Tržič udeležila regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Ekipa DGRS Tržič je pridno vadila ter s tem utrjevala in pridobivala nova znanja iz prve pomoči na skupnih vajah z ekipama Rdečega križa Tržič in  Prostovoljnega GD Bistrica.
Preverjanje je potekalo v soboto 27. Maja 2017 v Planici in bilo zastavljeno kar se da realno, na predpostavki večje nesreče. Ekipe smo tako preko radijskih zvez sistema ZARE komunicirale s štabom, ki nas je usmerjal na različne delovne točke.

 

5. 6. 2017, Redno letno usposabljanje na Kladivu
  Letošnja vaja je bila izvedena na Kladivu v Košuti. Po enournem dostopu z vso opremo do domnevnega mesta nezgode, smo se razdelili po navezah in pričeli z usposabljanjem.
26. 5. 2017, Predstavitev za OŠ Tržič in VVZ Tržič
 
Prejšnji teden -  17., 18. in 24.5.2017 so gorski reševalci društva GRS Tržič svoje delo predstavili učencem OŠ Tržič na poletnem taboru pri domu pod Storžičem in otrokom vrtcev VVZ Tržič v sklopu spoznavanja enot za zaščito in reševanje v Bistrici pri Tržiču. (opremo so prikazale enote:  GRS, ERP- kinologi, Policija, ZD Tržič in gasilci). 

Otrokom je bilo naše delo prikazano na posameznih delovnih točkah na preprost-razumljiv način, tudi s prikazom opreme in vozil, ki jih gorski reševalci dnevno uporabljajo za svoje delo pri reševanjuju poškodovanih oseb v gorah in težje dostopnih terenih.

Sestavil Matjaž Kos
10. 5. 2017, novo sponzorsko vozilo Dacia Duster
  5.5.2017

V sklopu sponzorskega programa med GRZS in Dacia Slovenija smo v društvu GRS Tržič prejeli v enoletno brezplačno uporabo novo vozilo Dacia Duster. Vozilo s štitikolenim pogonom že uspešno služi svojemu namenu in nam pomaga pri opravljanju naših nalog.

 

27. 3. 2017, Predstavitev Zbornika 80 let GRS v Tržiču - 29.3.2017
  Ob 80. letnici delovanja Gorske reševalne službe Tržič je bil izdan nov zbornik o delu gorske reševalne službe v Tržiču, za katerega smo se res potrudili. Z vsebino, fotografijami in obliko.

V sredo, 29. 3. 2017 je potekala predstavitev zbornika v večnamenskem prostoru Knjižnice Tržič - fotogalerija(foto Vili Vogelnik)=>

Dolgoletni član Gorske reševalne službe Tržič Matija Perko nam je predstavil delovanja GRS v Tržiču, posebej pa se je posvetil delovanju GRS Tržič v zadnjih desetih let.

Zbornik zainteresirani lahko dobite v Duštvu GRS Tržič, Blaž 041 654 504

Spletna verzija Zbornika =>   
Spletna verzija - pdf za prenos =>

27. 3. 2017, 80 let GRS Tržič
  V letošnjem letu praznujemo 80.letnico delovanja gorske reševalne službe v Tržiču. Ob tem jubileju smo organizirali več prireditev v spomin in opomin ter obeležitev visoke obletnice:

25.3.2017 - smučarska tekma s Škarjevaga roba (Storžič),  - Fotogalerija => 
spominska družabna smučarska tekma na pobočju Storžiča, ravno na mestu kjer se je pred 80.leti pri podobni tekmi pripetila tragična nesreča (snežni plaz). Tokrat je v super razmerah tekmovalo 52 udeležencev, med ostalimi tudi reševalci iz več ostalih postaj GRS iz Slovenije, dva reševalca GRS iz Srbije ter 1 iz GRS BiH, člani AO Tržič,..
Rezultati / Časi =>

25.3.2017 - slavnostna seja GRS Tržič, dvorana Lom pod Storžičem - Fotogalerija =>
Na slavnostni seji so bili poleg naših aktivnih in zaslužnih članov skupaj z družinskimi člani prisotni tudi: predstavniki postaj GRS Mojstrana, Radovljica, Kamnik, Bohinj, Škofja Loka, podpredsednik in strokovni delavec GRZS, župan občne Tržič, vodja regijskega centra za obveščanje Kranj, predsednika gorske reševalne službe Borovlje in Celovec, predstavniki postaj GRS iz BiH in Srbije, predstavniki planinskih in gasilskih društev iz Tržiča,..

16. 3. 2017, Smučarsko tekmovanje pod Storžičem , 25.3.2017
 
V letošnjem letu obeležujemo 80 let organiziranega gorskega reševanja v Tržiču.
GRS Tržič v ta namen pripravlja družabno smučarsko tekmovanje, ki bo potekalo pod Storžičem v soboto 25.3.2017

Obvestilo 22.3.2017 - snežne razmere/proga:
Startno mesto tekme bo na področju Škarjevega roba (ok. 1800m),
spust s smučmi bo možen nekje do višine 1500-1600 mnm, nadaljuejmo po stezi proti domu pod Storžičem peš. 
16. 3. 2017, Zimska skupna tura Ötztal
 

Kot že nekaj let zapored nam je tudi letos uspelo pod streho spraviti zimsko skupno turo, tokrat v jugozahodno Avstrijo, v Ötztalske Alpe. Na pot se nas je odpravilo 14 od tega 10 članov društva in štirje družinski člani. 

15. 3. 2017, Plaketa Civilne zaščite Republike Slovenije
  Društvo gorske reševalne službe Tržič letos praznuje 80 let svojega delovanja. GRS Tržič je bila ustanovljena 29. 3. 1937 leta, ko je na pobočju Storžiča v snežnem plazu umrlo devet mladih Tržičanov. V obdobju do danes je služba zrasla v sodobno opremljeno in ustrezno usposobljeno moštvo za reševanje v gorah in na težko dostopnih terenih.
9. 2. 2017, Tekmovanje v turnem smučanju, Javornik 19.2.2017
 
Državno prvenstvo posamično - Tekma za slovenski pokal 
Letošnje državno prvenstvo v turnem smučanju je dobro uspelo. Glede na letošnje snežne razmere je bila na Javorniku prava zima. Lepe razglede je žal tokrat preprečila megla v zgornjem delu, glede na prejšnji dan, ko smo progo pripravljali v pravi zimski pravljici. Proga je bila kar zanimivo razgibana, in po mnenju tekmovalcev zelo dobra. Vsebovala je vse elemente, kar mora taka tekma vsebovati.


3. 2. 2017, Popoldansko / večerna vaja: ZIMSKA TEHNIKA REŠEVANJA
 
V sredo, 1.2.2017, smo izvedli popoldansko – večerno vajo na temo zimske tehnike reševanja. 
Ob 16.30 smo se zbrali na Mvakah – pri rampi na poti za pod Storžič, kjer smo si razdelili skupno opremo za potrebe vaje. Kot pred vsako turo, akcijo ali kakršnokoli drugo dejavnostjo v gorah pozimi, smo si (med drugim) nadali plazovno žolno in ob odhodu izvedli dvosmerni skupinski test, s čimer smo preverili delovanje oddaje in sprejema naprave. 
30. 1. 2017, Trening vodnikov reševalnih psov v Planici
  V nedeljo, 29.1.2017, smo se v Planinci na predhodno pripravljenem  poligonu zbrali vodniki reševalnih psov GRZS z mladimi (še neizdelanimi psi) in starimi (že izdelanimi reševalnimi psi).
2. 12. 2016, Tečaj varstva pred snežnimi plazovi, Zelenica 7.1.2017- ODPOVEDANO
 
Pozdravljeni,
ker v okolici Doma na Zelenici ni snega in ker ga ni tudi na vidiku (vsaj do 15.1.2017) je predvideni tečaj ODPOVEDAN !
V primeru izboljšanja snežnih razmer-novega razpisa za izvedbo tečaja, bo ta objavljen na www.grs-trzic.si in www.zelenica.info, 
 
Lep pozdrav in SREČNO predvsem pa VARNO 2017!!!!
 
Gregor Bahun
vodja tečaja
22. 11. 2016, Dr. Tomazin na delovnem srečanju v Hercegovini
  Konec oktobra 2016  sem na povabilo prijatelja Anesa Voloderja in GRS postaje iz Konjca odšel predavat v Bosno in Hercegovino. Za njihove zdravnike in reševalce sem predaval o helikopterskem reševanju in nujni medicinski pomoči v gorah, o podhladitvah, organizaciji medicinskih izobraževanj, vlogi GRS v izrednih razmerah itd.
15. 11. 2016, Koledar Gorske reševalne zveze Slovenije - prispevek Skladu Okrešelj
  Ob obletnici najhujše nesreče slovenskih gorskih reševalcev v steni Turske gore, je Gorska reševalna zveza Slovenije pripravila koledar za leto 2017, ki skozi fotografije ponazarja raznoliko, a tudi nevarno delo, gorskih reševalcev. Na vas se obračamo s prošnjo, da za vaša poslovna darila za leto 2017 izberete naš koledar ter tako prispevate sredstva v Sklad Okrešelj. Vsa sredstva, ki jih bomo zbrali s prodajo koledarja, bomo namenili nadaljnjemu uresničevanju našega poslanstva. Na koledar je možna umestitev logotipa vašega podjetja.
Več => 
26. 8. 2016, Skupna tura v Karnijske Alpe
  Pretekli vikend (20. in 21.8.2016) smo izvedli uspešno skupno turo GRS Tržič. Glavni cilj je bil z 2780 m najvišji vrh Karnijskih Alp - Hohe Warte / Monte Coglians .

 


14. 8. 2016, Reševalci na taboru v Dolgi njivi
  Letos je že četrtič v organizaciji Klemena Grašiča na planino Dolga njiva potekal pohod 100 otrok iz različnih gorenjskih občin.
1. 8. 2016, Delovni vikend tudi v tržiških gorah
  Za nami je reševalno pester vikend...
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2023