Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matija Perko, sreda, 15. marec 2017, ogledov: 3203

Plaketa Civilne zaščite Republike Slovenije

Društvo gorske reševalne službe Tržič letos praznuje 80 let svojega delovanja. GRS Tržič je bila ustanovljena 29. 3. 1937 leta, ko je na pobočju Storžiča v snežnem plazu umrlo devet mladih Tržičanov. V obdobju do danes je služba zrasla v sodobno opremljeno in ustrezno usposobljeno moštvo za reševanje v gorah in na težko dostopnih terenih.
Ob našem visokem jubileju smo 1. marca letos na osrednji slovesnosti Civilne zaščite na Brdu pri Kranju, prejeli plaketo Civilne zaščite Republike Slovenije.

Plaketa Civilne zaščite se podeljuje kot priznanje za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja in kulturne dediščine ter pri varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah.

Gre za posebno visoko državno priznanje, ki potrjuje, da smo s svojim delom pomembno prispevali v sistemu zaščite in reševanja. Reševalci GRS Tržič smo na to ponosni. Seveda je ob tem potrebno poudariti, da gre zahvala za to vsem generacijam tržiških gorskih reševalcev.

Podeljeno priznanje je lep prispevek k dogodkom in svečanosti, ki jih bomo ob našem prazniku 80. letnice delovanja pripravili in organizirali gorski reševalci iz Tržiča.


Društvo GRS Tržič

skupinska

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024