Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: GRS Tržič, sreda, 7. junij 2017, ogledov: 2237

22. Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa

Tudi letos, se je ekip DGRS Tržič udeležila regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Ekipa DGRS Tržič je pridno vadila ter s tem utrjevala in pridobivala nova znanja iz prve pomoči na skupnih vajah z ekipama Rdečega križa Tržič in  Prostovoljnega GD Bistrica.
Preverjanje je potekalo v soboto 27. Maja 2017 v Planici in bilo zastavljeno kar se da realno, na predpostavki večje nesreče. Ekipe smo tako preko radijskih zvez sistema ZARE komunicirale s štabom, ki nas je usmerjal na različne delovne točke.

 

Vsaka točka, je imela skrbno izdelan scenarij z več poškodovanci. Tako je morala vsaka ekipa ob prihodu na posamezno delovno točko pridobiti čim več relevantnih podatkov, poskrbeti za lastno varnost, ter po najboljših močeh pomagati ponesrečencem. Obenem pa obveščati štab, ter komunicirati z zdravniško ekipo in drugimi službami zaščite in reševanja. Vse to pod budnimi očmi ocenjevalcev.
Regijsko preverjanje je namenjeno ekipam PP Civilne zaščite in Rdečega križa, katerih člani imajo v okviru RK opravljen izpit za Bolničarja. Člani GRS imamo opravljen 80 urni tečaj in ustrezno preverjanje iz PP in NMP v okviru usposabljanj Komisije za medicino pri GRZS, kar pa ni v sklopu RK, zato je bila ekipa DGRS Tržič primorana »tekmovati« izven konkurence…
Ekipa:
Klemen Premrl
Martina Štamcar
Benjamin Vidmar
Matic Mohorč
Jernej Kuhar
Matjaž Kos (pomoč in foto)
Povezava: https://photos.google.com/share/AF1QipMrBo4a3vJw20dS7YxrUceV_DzozoC71cB6GrOF3lizw8yuluHDZ2GLpfCGFS8EYQ?key=cnRia21LME1uTHI3dWNDT1ZkMmQ4T1hBV3NyOGh3

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024