Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Robert Ternik, četrtek, 20. februar 2020, ogledov: 2535

Predstavitev GRS otrokom

V januarju in februarju smo člani GRS Tržič predstavili naše delo okoli 100 otrokom različnih starostnih skupin.
20. 1. 2020 smo se odvzali vabilu srednješolcev Biotehniškega centra Naklo. Trije gorski reševalci so predstavili organiziranost in delovanje GRS, zgodovino nastanka GRS Tržič in trenutno stanje. V nadaljevanju so predstavili vozilo Toyota Hilux in večino opreme, ki jo gorski reševalci uporabljamo pri svojem delu. Za zaključek so odgovarjali na številna vprašanja.

28. 1. 2020 so trije gorski reševalci opravili predstavitev otrokom v OŠ Križe, ki je potekala na enak način kot zgoraj opisana.

17. 2. 2020 sta dva gorska reševalca odšla na Zelenico, kjer so bili mladi planinci PD Piran na zimovanju. V učilnici GUC Zelenica je bila opravljena predstavitev GRS Tržič. Prikazana sta jim bila dva filmčka helikopterskega reševanja in ukrepi ob nastanku gorske nesreče.
V nadaljevanju pa jim je bila predstavljena tematika, ki sovpada z njihovim zimovanjem in sicer predstavitev opreme za varen obisk gora v zimskem času. Od čelade, derez, cepina do lavinskega trojčka. Na koncu je sledil najbolj zanimiv del, saj so otroci v okolici Doma na Zelenici praktično preizkusili uporabo žolne, sonde in lopate.

Glede na številna vprašanja, ki so jih otroci tekom naših predavanj postavljali, so bila ta očitno zanimiva. Zadovoljstvo je bilo tako obojestransko.

Fotogalerija

Avtor/ica: Robert Ternik

Predstavitev GRS otrokom

Predstavitev delovanja GRS v Biotehniškem centru Naklo in na Zimovanju PD Piran na Zelenica 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024