Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: GRS Tržič, petek, 4. maj 2018, ogledov: 3163

V aprilu smo opravili pet reševalnih akcij

Reševalci GRS Tržič smo v mesecu aprilu opravili pet posredovanj o katerih nas je obvestil ReCO Kranj.

Pod  vzletiščem v Gozdu smo pomagali dvema padalcema, ki sta nepoškodovana obvisela v drevesih. Z vrvno tehniko smo oba padalca in padali spustili z drevesa.

V Ročevnici smo skupaj z gasilci PGD Bistrica pri Tržiču priskočili na pomoč mačku, ki je splezal previsoko na drevo in se ni mogel spustiti.

Medijsko najodmevnejša akcija je bila reševanje dveh tujih planincev pod Košutnikovim Turnom, ki sta zaradi neprimerne opreme obtičala nad prepadno steno nad Dolgo njivo na višini okoli 1800 m. V času klica smo bili skoraj vsi reševalci prisotni na vaji v Dovžanovi soteski in pripravljeni za takojšnje posredovanje. Po odobritvi helikopterja združene ekipe HNMP in GRS je reševanje planincev opravil letalec reševalec ter ju prepeljal na varno.

Zadnja v nizu akcij je bila tudi edina akcija s telesnimi poškodbami, k sreči lažjimi. Planinka je pri sestopu z Dobrče padla in se poškodovala. Sama je že ob pomoči dveh naključnih planincev sestopila do Lešanske planine, kjer smo jo oskrbeli in jo s terenskim vozilom prepeljali v ZD Tržič.  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024