Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: GRS Tržič, petek, 20. april 2018, ogledov: 2462

Spomladanske vaje

Člani Društva gorske reševalne službe Tržič smo v spomladanskem obdobju opravili že tri popoldanska usposabljanja. Dve usposabljanji smo izvedli v okviru lastnega načrta ti. kratkih popoldanskih vaj, tretje usposabljanje pa je bilo za obnovitev/pridobitev licence modul A za varno delo s helikopterjem.
Lastne popoldanske vaje smo izvedli 4.4.2018 in 18.4.2018 v Dovžanovi soteski, eno v plezališču in drugo na Bencetovi poti. V plezališču smo obnovili znanje alpinistične tehnike in izdelave sidrišč, izdelavo in gibanje ob vrvni ograji, spust z pripravo Petzl Stop in z varovalno ploščico. Na Bencetovi poti smo sestavljali nosila UT 2000, ponovili gibanje ob vrvni ograji in spust s pripravo Petzl Stop in izvedli situacijsko vajo - reševanje padlega planinca v globino z izdelavo sidrišč in spustom reševalca do ponesrečenca z uporabo tipiziranih sredstev Peztl ID in Petzl Stop, ter dviga reševalca s ponesrečencem v trikotnem sedežu.

11.4.2018 pa smo se na Ljubelju usposabljali za varno delo s helikopterjem. Inštruktorji so nas najprej teoretično seznanili z možnostmi uporabe helikopterja, njegovimi lastnostmi, nevarnostmi, potrebno opremo in načinom dela.  Sledil je praktični del kjer smo opravili vstop v lebdeč helikopter, razporeditev in zavarovanje reševalcev v njem, izstop iz lebdečega helikopterja, ter vnos in iznos nosil s poškodovancem. 

Fotogalerija

Avtor/ica: GRS Tržič

Spomladanske vaje 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024