Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: GRS Tržič, petek, 3. februar 2017, ogledov: 2814

Popoldansko / večerna vaja: ZIMSKA TEHNIKA REŠEVANJA

V sredo, 1.2.2017, smo izvedli popoldansko – večerno vajo na temo zimske tehnike reševanja. 
Ob 16.30 smo se zbrali na Mvakah – pri rampi na poti za pod Storžič, kjer smo si razdelili skupno opremo za potrebe vaje. Kot pred vsako turo, akcijo ali kakršnokoli drugo dejavnostjo v gorah pozimi, smo si (med drugim) nadali plazovno žolno in ob odhodu izvedli dvosmerni skupinski test, s čimer smo preverili delovanje oddaje in sprejema naprave. 
Povzpeli smo se višje do mesta vaje, kjer smo se razdelili v 3 skupine. Vaja je bila sestavljena iz treh delovišč, in sicer smo na prvem vadili pripravo poškodovanega za nadaljnji transport v reševalni vreči s helikopterjem, na drugem delovišču smo izvedli dvige in spuste na dveh sidriščih (katere smo pripravili na različne načine: s cepini, s smučmi), tretje delovišče pa je bilo namenjeno pripravi akia čolna in UT 2000 nosil.
Na koncu smo prejeli še GPS koordinate, kjer naj bi se nekdo poškodoval, s čimer smo lahko spoznali koliko si lahko oziroma koliko si znamo z njimi pomagati. Nekateri so lokacijo poiskali preko telefonov, nekateri preko GPS - spoznali smo, da pogoste vaje orientacije in vaje z upravljanjem z GPS aparaturami, imajo učinek. Kljub temu, da sicer koordinate niso vodile do doma Pod Storžičem, pa so nas vseeno tja ponesle noge. Zaključek je bil kakopak vesel. 

Andreja Jagodic 

Fotogalerija

Avtor/ica: GRS Tržič

Popoldansko / večerna vaja: ZIMSKA TEHNIKA REŠEVANJA

Lom pod Storžičem 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024