Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: , petek, 26. avgust 2016, ogledov: 2770

Skupna tura v Karnijske Alpe

Pretekli vikend (20. in 21.8.2016) smo izvedli uspešno skupno turo GRS Tržič. Glavni cilj je bil z 2780 m najvišji vrh Karnijskih Alp - Hohe Warte / Monte Coglians .

 


Iz Tržiča smo štartali v soboto ob 4.uri s kombijem, v smeri Rateče-Trbiž- Tolmezzo - Forni Avoltri - Collina (cca 2, 5 ure - 165 km iz Tržiča). Izhodišče je na parkirišču pri koči Rifugio Tolazzi na 1350 m. Vzpeli smo se do koče Rifugio Lambertenghi Romanin, sledil je kratek počitek in urejanje rezervacije v koči.

Nadaljujemo preko sedla Passo Volaia in mimo jezera Wolayer See (1951 m) proti sedlu Valentintorl, kjer je pomladi start turnih smukov Valentingletscherlauf - Koetschach-Mauten. Naprej do vstopa v ferato Weg der 26iger (D+) na severni strani Hohe Warte. Vzpon preko ferate na vrh, sestop po južni strani (Spinottijeva pot - zahtevna označena pot, pot št. 145) in  nazaj do koče Lambertenghi Romanin. Za zaključek še družabni večer in nočitev v koči.

20160820_GRSTR_skupna_tura_1

V nedeljo smo preverjali možnosti za sestop preko sedla Austria scharte. Informacije v koči Wolayersee-Hütte so,da pot ni prehodna (skalni podori..), zato Izberemo drugo možnost - pot od koče Lambertenghi Romanin proti koči Marinelli 2120m, med potjo pa bodrimo tekmovalce-gorske tekače, ki tečejo po teh poteh v okviru tekmovanja »štafeta 3-eh koč« - http://www.3rifugi.com/ . Tudi slovenski  tekači so bili uspešni.

Skupna tura je potekala zelo v redu, udeleženci so bili zadovoljni, vreme vseskozi lepo, razen zadnje pol ure na  sestopu v nedeljo, ko nas je  ujel dež.

Udeleženci skupne ture:
GRS Tržič: Primož Štamcar, Miha Lovrenčak, Bojan Žohar, Stane Sova
& Ana Marija Žohar, Marija Tancek

besedilo: Primož Štamcar

več slik na povezavi SPLETNI ALBUM 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2022