Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, ponedeljek, 1. avgust 2016, ogledov: 3658

Delovni vikend tudi v tržiških gorah

Za nami je reševalno pester vikend...
Starejši planinec  je v petek (29.7.2016) pri sestopu z vrha Storžiča v smeri poti skozi Žrelo (na cca. 1900m) zdrsnil in se kotalil nekaj 10 metrov ter obležal poškodovan. Kolega je poklical na pomoč. Dežurna ekipa za helikoptersko reševanje na Brniku je bila takoj na voljo in je odletele proti mestu nesreče (nekaj težav jim je povzročala oblačnost, ki se je podila okrog vrha Storžiča). Za primer klasike je bilo v pripravljenosti v bazi in pod Storžičem nekaj reševalcev, Miha Lovrenčak  je prestregel prijatelja poškodovanega in ga pospremil po poti skozi Žrelo navzdol.

V soboto (30.7.2016) smo bili alarmirani nekaj po 12. uri, ko si je na sestopu s Košutnikovega turna na zgornji poti v Dolgo njivo planinka zlomila nogo. Po informaciji Reca, da bomo na helikopter čakali najmanj 2 ur,i se nas je 8 podalo na klasiko. Nekaj pregovarjanja in več telefonskih klicev je bilo potrebnih da so nam zasuli cesto skozi Dovžanovo sotesko. Z Zgornje dolge njive smo bili hitro na mestu nesreče (1.750nm) , kjer smo planinko imobilizirali in jo pripravili za transport v TSL nosila. Dežurna ekipa je potem priletela direktno iz akcije nad Jezerskim, potreben je bil samo en cikel z reševalcem letalcem in oba ponesrečenca sta bila skupaj na poti v SB Jesenice. 

20160731_DGRST_Turn_2

V nedeljo (31.7.2016) si je na ferati v Plotu planinec poskodoval koleno, sestopiti mu je pomagal kolega, z Zelenice pa so poklicali pomoč, saj ni mogel sam sestopiti. Imobolizacijo in prevoz v ZD Tržič je opravila dežurna ekipa ( Duško in Vozk).

Besedilo : Primož Štamcar in Blaž Belhar

Fotografija: arhiv GRS Tržič

  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024