Razgledi , foto: SR
Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Greben
Roža
Helikopter
Reševanje gozdarjev
Gamsi
Vnos ponesrečenega v helikopter
Tržiška luknja
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, ponedeljek, 8. februar 2016, ogledov: 2003

2. spominski pohod od Šije do Javornika

Na pobudo načelnika Blaža Belharja smo se kljub pomanjkanju snega odločili, da gremo od Šije do Javornika.
O tradiciji Fulovih pohodov in 1. spominskem pohodu smo že pisali ( povezava ) na naših straneh. Tri leta so minila od zadnjega pohoda, ki smo ga opravili s smučmi. Letos je snega žal premalo, zato smo se odločili pot med našim zavetiščem na Šiji do Javornika prehoditi peš.

V soboto se nas je do večera na Šiji zbralo 11. Največkrat so se pohoda udeležili Elemir Zrim, Slavko Frantar - Čopk in Milan Meglič, ki so bili tudi ta večer z nami. V prijetnem vzdušju smo preživeli večer in obujali spomine na naše preminule kolege reševalce. Čas je kar prehitro minil in zjutraj smo se malo pred sedmo podali v megleno in vetrovno jutro.

Pot nas je vodila mimo planine Pungrat, čez Kisovec in na planino Dolga njiva, kjer smo si privoščili krajši postanek. Tu sta nas zapstila Nejc Klemenčič in Miha Lovrenčak, ostali pa smo pot nadaljevali pod Plešivcem do Pečovnika in navzdol do ceste v Fevči. Običajno je tu sledil spust s smučmi po cesti do lovske koče v Rohotju pod Stegovnikom. Tokrat pa  smo šli  prek Močnikovega sedla, za Stegovnikom po Jezerski strani do lukenj. Od tu pa po planinski poti do Dola in naprej do koče Pr Zdravc.

Sateliti, ki so nam sledili, so namerili 22 km poti in skoraj kilometer vzponov, ki smo jih opravili v šestih urah. Ampak to ni pomembno.Kot je rekel najstarješi udeleženec pohoda je bistvo , da smo prijatelji in da se imamo fajn. Na deževno pustno nedeljo smo se pohoda udeležili Blaž Belhar, Primož Štamcar, Sašo Rožič, Slavc Rožič , Milan Meglič , Slavko Frantar - Čopk , Elemir Zrim , Dejan Jekovec in Domen Bole.

zapisal: Slavc

Fotogalerija

Avtor/ica: Slavko Rožič

2. spominski pohod od Šije do Javornika 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2020