Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: GRS Tržič, sreda, 4. november 2015, ogledov: 3222

Združena vaja reševanja iz globin v urbanem okolju

V torek 3.11.2015 smo člani GRS Tržič in gasilci PGD Tržič izvedli združeno učno vajo - usposabljanje na temo reševanja iz globine v urbanem okolju.
Predpostavka vaje: reševanje ponesrečenega, ki je z mostu padel v strugo reke Tržiške bistrice. Tržiška bistrica je na področju Tržiča ujeta v visoke zidove in škarfe ter v večjem delu težje dostopna.
Gasilci so prvi prispeli na kraj nesreče, nekaj članov (usposobljenih tudi za reševanje iz globin/višin) se je spustilo do poškodovanega in ga zavarovalo/potegnilo iz vode na rob struge ter mu tam nudilo prvo pomoč.
Gorski reševalci smo pripravili ustrezna sidrišča, reševalni drog in vitlo ter z mostu v strugo spustili dva reševalca z nosili in dodatno opremo za prvo pomoč.
Po oskrbi ponesrečenega na mestu (opornice, toplotni omot) in prenosu z zajemalnimi nosili na nosila TSL, smo ga dvignili na most, kjer je že mogoč normalen dostop reševanega vozila oz. predaja v nadaljno oskrbo enotam NMP.
Sledil je še vzpon gasilcev in gorskih reševalcev po vrvi, spravilo oprema in analiza opravljene vaje.
Vaja je bila učne narave in izvedena z namenom usposabljanja in usklajevanja  postopkov reševanja ob tovrstnih dogodkih.
Izvedena je bila ob dodatnih oteževalnih okoliščinah: slaba vidljivost (mrak), nižje temperature, posredovanje v rečni strugi (zaščitna obleka, samovarovanje pred deročo vodo), izdelava primernih sidrišč v urbanem okolju, bližina prometne ceste.

Fotogalerija (foto Vili Vogelnik)

Fotogalerija 2 - Trzic.net 


 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024