Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, ponedeljek, 12. maj 2014, ogledov: 4393

Z roko v roki do uspeha 2014

Tak je bil naslov mednarodne taktične vaje , ki se je odvijala 9. in 10. maja na širšem področju avstrijske Koroške. Na vaji so sodelovali tudi gorski reševalci iz Tržiča.
Cilji vaje so bili preverjanje usposobljenosti enot v realnih situacijah , sodelovanje med različnimi enotami zaščite in reševanja ter ostalimi enotami v sklopu civilne zaščite in varnostnih organov iz Slovenije, Italije ter zveznih avstrijskih dežel Koroške in Štajerske. Enote so na vaji preizkusile možnost skupnega delovanja, koordinacije in komunikacije. Na vaji je bilo več različnih delovišč , kjer so se odvijali različni scenariji nesreč. Tako je prišlo do uhajanja in eksplozije propana, nasedla je turistična ladja na Dravi , prišlo je do nesreč v jami, izgubljenih študentov v gozdu  in do obsežnih gozdnih požarov. Vse dejavnosti so koordinirali iz štaba , ki se je nahajal v športnem centru Wahaha v Bistrici v Rožu , ekipe pa so imele urejeno nastanitev v bazi v Glinjah. 

goal_obm

 Vaja se je odvijala na širšem območju Koroške

Ekipa postaje GRS Tržič je bila skupaj z gorskimi reševalci iz postaje Celovec, z enoto reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb Furlanije - Julijske krajine in drugimi enotami (Rdeči križ, gasilci ,avstrijski policisti gorske enote )  vključena v iskanje in reševanje več pogrešanih oseb na težko prehodnem gozdnem terenu  nad Hodiškim jezerom (nem. Keutschacher See ).

Naloga je bila uspešno opravljenja , vsi pogrešani so bili najdeni , sodelovanje med službami pa kljub jezikovnim preprekam vzorno in strokovno.

goal_leader
Obsežno vodstvo vaje je skrbelo za zahtevno koordinacijo dela na terenu. Vodja slovenskih enot je bil Jernej Hudohmet iz kranjske Uprave za zaščito in reševanje.
2014_goal01Na vaji so sodelovali gorski reševalci  Kos Matjaž , Zrim Elemir, Rožič Primož in Miran Tišler z reševalnim psom.

2014_goal03
Usklajevanje med vajo

besedilo: Slavko Rožič in Matjaž Kos
fotografije: arhiv vaja in Matjaž Kos


 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024