Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, ponedeljek, 27. januar 2014, ogledov: 3296

Kontrolna točka za plazovne žolne na Kofcah

Kot ste nekateri opazili kontrolne točke za plazovne žolne pri Domu na Kofcah nekaj časa ni bilo. Ker je en "firbec" odprl škatlo v kateri je elektronika in jo ni zaprl nazaj ......
Če koga zanima, kaj je v tej škatli naj vpraša, če želi izdelati še kakšno tako kotrolno točko, mu bomo pomagali, če želi el. shemo te elektronike, mu jo bomo posredovali.

Seveda je vanjo pritekla voda in skoraj vsa elektronika je bila zanič. Sedaj smo to sanirali in postavili včeraj popoldne nazaj. Reševalci in ostali, ki pomagajo pri tem namenimo ogromno svojega prostega časa preventivi in te stvari delamo za vas.

vir: FB

GRS Tržič se je pred leti lotilo projekta postavitev več samodejnih kontrolnih točk za lavinske žolne. Na Ljubelju stoji s strani Iglu sport doniran "check point" , opozorilne table pa so postavljene pod Storžičem, v Dolgi njivi in na izhodišču za planino Korošica. Mneneja strokovnjakov o smiselnosti teh kontrolnih točk so deljena , vendar jih večina podpira ( vsaj dokler niso njihov strošek) .  Uporaba kontrolnih točk je opcija, ki jo lahko uporabljate ali ne , prosimo vas le , da jih namerno ne uničujete .

člani GRS Tržič

Kontrolna točka na Ljubelju
je letos na drugi lokaciji, na začetku vzpona po bivšem smučišču s parkirišča Ljubelj.

KT_Kofce


 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024