Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, četrtek, 23. januar 2014, ogledov: 3746

Tečaj in izpit iz prve pomoči in nujne medicinske pomoči za gorske reševalce

Komisija za medicino pri GRZS je dne 13.10.2013 podala razpis za izvedbo desetega 80 urnega tečaja iz prve pomoči in nujne medicinske pomoči za gorske reševalce, ter tečaj dodatnih znanj za reševalce letalce. Iz našega društva sva se na razpis prijavila pripravnika Joža Godnov in Matej Štular.

Predavanja so bila strokovna in zanimiva, ob bolj »turobnih« temah pa začinjena s kančki humorja in ironije, kar se gre zahvaliti dr. Kunstlju. Dolgčas nam ni bilo.
Tečaj je bil razdeljen v štiri sklope in je potekal v prostorih gasilske brigade Kranj ob petkih popoldan ter ob sobotah cel dan. Tečaj in predavanja so bila pripravljena in izpeljana strokovno, s povdarkom na praktičnih vajah in primerih nesreč in poškodb, ki so se v preteklosti zgodili, ter primerih, ki so ob današnjem ritmu življenja najpogostejši in se bomo z njimi največkrat srečali.


bernardinec   img_3965 normal_34

Predavanja so bila strokovna in zanimiva, ob bolj »turobnih« temah pa začinjena s kančki humorja in ironije, kar se gre zahvaliti dr. Kunstlju. Dolgčas nam ni bilo.

Dne 17.1.2014 je sledil pisni del izpita, ter praktični del izpita, ki je potekal timsko, po skupinah sestavljenih iz šestih reševalcev na šestih delovnih točkah, ter dodatne delovne točke sestavljene iz teme, ki je zajemala snov kjer je bil kandidat odsoten na predavanjih ali vajah.

Izpit sva z Matejem uspešno opravila, pri teoretičnem delu sva bila v zlati sredini, pri praktičnem delu izpita ni bilo nobenih težav, ter sva stvari izpeljala tako kot je treba.

Ob tej priložnosti bi se lepo zahvalila najinemu mentorju Janezu Primožiču- Brusu, ki je zaslužen, da so nama stvari na izpitu tekle brez težav.

zapisal:
pripravnik DGRS Tržič
Joža Godnov

 

  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024