Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, četrtek, 16. januar 2014, ogledov: 3546

Milan Kutin 1928 - 2014

V spoštljivi starosti skoraj 86 let  nas je zapustil član GRS Tržič, Milan Kutin - Smrekca. Milan se je rodil leta   1928. V GRS Tržič je deloval od leta 1958 in bil leta 1961 sprejet med gorske reševalce. Kot miličnik je velikokrat poskrbel za prevoz reševalcev na akcije in usposabljanja, saj   prevoznih sredstev reševalci takrat še nismo imeli. Milan je bil ponosen reševalec in je bil vedno rad v naši družbi.

Slovo od pokojnega bo v ponedeljek , 20.1.2014 ob 15h , na pokopališču v Križah pri Tržiču .

Smrekca, rdeča gori !

Naš dolgoletni član, nekdanji miličnik Milan Kutin - Smrekca, je bil tako na tečajih kot na akcijah navadno zadolžen za nošnjo gumijastega kolesa reševalnih nosil Mariner. V tradicionalno dobrem sodelovanju tržiške GRS z nekdanjo Postajo milice Tržič pa je bil Milan vedno tudi voznik miličniškega kombija IMV, ki smo ga reševalci vedno dobili v pomoč, ko je šlo za reševalne akcije ali za naše izobraževanje.
V sedemdesetih letih smo imeli reševalno akcijo na Javorniškem sedlu. Na akcijo smo se peljali v miličniškem kombiju. Nekdo je že kmalu po začetku vožnje opazil, da na instrumentih vozila gori rdeča zavorna luč in opozoril voznika. "Oh, saj večkrat gori", je dejal voznik Milan. V Lomu, mimo Bajtarčka navzdol, pa je bila nekoč cesta precej strma in ozka. Tam ni več gorela samo rdeča luč v kombiju, ampak so tudi zavore popustile ... A se je vse srečno končalo, le miličnik Milan je dobil nekaj več dežurstev...

( iz Zbornika 70 let gorske reševalne službe v Tržiču )

Zavrsnica 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024