Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, sobota, 7. september 2013, ogledov: 3796

Krivi so jurčki...

Gobarska mrzlica je zadnje dni v tržiške gozdove privabila precej rekreativnih nabiralcev gob. Kolega - gorski reševalec - je zjutraj izjavil : "Madona, saj je v gmajni več ljudi kot gob !".  Včasih pa se v iskanju dobrih lokacij zaplete , nekateri se izgubijo , res redko pa se kdo poškoduje.
Nabiralec gob iz Kranja je imel srečo in nesrečo hkrati. Pri nabiranju gob si je poškodoval gleženj v strmem gozdu visoko nad zaselkom Dolina. Ko smo prišli do njega je precej hrabro prenašal bolečine , zdelo se nam je, da mu je malo nprijetno. Pa le zakaj , nesreče se dogajajo vsem , tudi nam reševalcem. Ja, imel pa je tudi srečo , našel je celo košaro prelepih jurčkov !

Ko smo ga oskrbeli in mu imobilizirali gleženj smo ga namestili v nosila TSL in ga s pomočjo vrvi spustili 200m nižje do gozdne vlake. Bilo je kar pošteno strmo in oddahnili smo se , ko smo prišli na vlako , odkoder je bilo le še nekaj sto metrov do lokalne ceste v Dolini. Možaka smo oddali v ZD Tržič , mi pa smo še pospravili in uredili opremo , naredili obvezno analizo in zaključili akcijo.

A ja, jurčke smo ravno tako rešili in jih predali gospe soprogi poškodovanega gobarja in  upamo , da jih bosta lahko čim prej skupaj užila v kakšnem kulinaričnem presežku !Bluetooth_Exchange_Folder

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024