Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, nedelja, 4. december 2011, ogledov: 2109

Zelenica 3.12.2011

Deževno jutro je prekinilo sporočilo na pozivniku. Terensko vozilo je zapeljalo s ceste na Zelenici. Vozilo leži v grapi pod servisno cesto tik pod sedežnico Zelenica II......

Reševanje steče hitro in v manj kot pol ure po prejemu obvestila je prva ekipa z zdravnikom in poklicnim gasilcem že na mestu nesreče.Ostali hitro sledijo in se vključijo v delo.

resevanje_Zelenica_Mazgon_2011_12_03_1179

 

Reševanje in sodelovanje med različnimi službami je vzorno in vsak opravi svoje delo. Gorski reševalci so oskrbeli ponesrečenega in ga s pomočjo vrvne tehnike dvignili do ceste , gaslici so pregledali vozilo , policisti so opravili pregled mesta nesreče , ekipa NMP ZD Tržič je ponesrečenega prevzela na Ljubelju in ga še dodatno oskrbela in pripravila za transport v KC Ljubljana. Reševanje je bilo še zahtevnejše zaradi dežja in razmočenega terena. Tovrstne intervencije kažejo,  da ima  t.i. klasično reševanje še vedno pomembno vlogo v gorskem reševanju , kaže na nepogrešljivo vlogo zdravnikov v "peš" akcijah  in nujnost  po skupnem usposabljanju med različnimi službami . V intervenciji je sodelovalo  14 reševalcev GRS Tržič ,štirje gasilci JZ GRS Kranj , NMP Tržič in trije policisti PP Tržič.  Za GRS Tržič je to že 26-to posredovanje letos .       ( vse foto Štamcar Primož ).

resevanje_Zelenica_Mazgon_2011_12_03_1196

 

resevanje_Zelenica_Mazgon_2011_12_03_1187

resevanje_Zelenica_Mazgon_2011_12_03_1198 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024