Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, petek, 1. julij 2011, ogledov: 2131

Bernina - Bianco grat

                                    Proti Bernini

Tri leta smo se menili za vzpon po Bianco gratu na Bernino. No , še vedno boljše kot 30 let , kolikor je čakal Oto Pestner na vlak, ki prihaja....

Tokrat se nas je zbralo sedem članov GRS Tržič in z najetim kombijem smo se v zgodnjem petkovem jutru odpravili proti Švici.  Prvi dan smo se povzpeli do koče Tschierva  , kjer smo prenočili in se pripravili na ključni del vzpona.

                                                                                Koča Tschierva , CAS

V soboto 25.6.2011 zjutraj smo začeli ob 5. uri . Povzpeli smo se do začetka grebena, ki že postreže s plezanjem 2. do 3. stopnje. Kasneje se vzpon nadaljuje po snežni rebri , po katerem ima celotni greben ime - beli raz.Žal se je vreme pokvarilo in zaključni del vzpona po grebenu do vrha je zazanamoval orkanski veter in megla - mestoma je bilo potrebno grebenske odseke premagati po vseh  štirih.

                                                                       po belem grebenu na Piz Bianco

Po sedmih urah in malo negotovosti smo ob 12h prišli na italijansko stran do koče Marco e Rosi. Zgodba za ta dan je bila končana. Naslednji dan pa nas je čakal še zanimiv in rahlo negotov ssestop skozi morje megle proti Morterachu oz. gondolski postaji na Diavolezzi.

   Diavolezza - turistična meka

Preživeli smo zanimiv vikend v Alpah , ki nam je poleg vzpona postregel še z novimi spoznanji , da so Alpe precej resne gore - sploh če jo zagode vreme.... Na poti domov pa smo najhujše že pozabili in že kovali nove načrte. Temu s epravi team building ! 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024