Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
Novice   Podpornik GRS   Aktualno
V soboto 4.6.2022 dopoldan smo bili obveščeni, da je planinca na grebenu Velikega Kladiva (2094m) zadela strela. Planinec je bil poškodovan in se je nahajal cca 50 m pod grebenom na severni strani. Helikoptersko reševanje zaradi nizke baze oblakov ni bilo možno, tako da smo ponj odšli peš in opravili klasično reševanje.
Člani Društva gorske reševalne službe Tržič smo se 26.5.2022 odvzali vabilu OŠ Tržič in 54 osmošolcem na taboru na Zelenici predstavili delovanje GRZS, ukrepe ob morebitni nesreči in nevarnosti, ki prežijo v gorah.


V sredo 23.3.2022 je potekal redni letni občni zbor Društva GRS Tržič, ki je bil tokrat volilni. Po pogovorih v društvu smo sklenili, da dosedanje vodstvo nadaljuje svoje delo in kandidira za nov mandat. Občni zbor je na volitvah kandidaturo soglasno podprl.


V preteklem vikendu smo gorski reševalci GRS Tržič posredovali v dveh primerih, na Velikem vrhu in Stegovniku. Skupaj smo v letošnjem letu posredovali že sedemkrat.

Leto 2021 je bilo v Društvu gorske reševalne službe Tržič v marsičem prelomno. Kar nekaj dogodkov je krepko poseglo v delovanje našega društva, nas prizadelo, utrdilo ali kako drugače zaznamovalo.

 

Poškodovan planinec na Kladivu

Namenitev dela dohodnine

Naše publikacije

Zadnje v galeriji

GRS Tržič: Letna vaja Kladivo Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2022