Društvo GRS Tržič


Objavil/a: GRS Tržič, torek, 26. marec 2024

17. 3. 2024, Reševanje na Kriški gori

V nedeljo, 17. 3. 2024 ob 11:16 uri je na pobočju Kriške gore na višini približno 1300 m.n.v. nenadno obolela pohodnica. 
Sončna nedelja je na plano privabila velike množice gora željnih. Enako je bilo tudi na poti na Kriško goro, kjer se je ta dan zbiralo staro in mlado. Malo po 11. uri dopoldne je zazvonil telefon iz Regijskega centra za obveščanje Kranj. Na drugi strani pa začuden poznan glas, eden izmed gorskih reševalcev. Bil je namreč na poti na Kriško goro, kjer je nenadno obolela pohodnica, zato je kar on poklical na pomoč.

Zapiskal je pozivnik, "Obolela oseba, Kriška gora, Štefanova klopca". Ekipa se je zbrala v bazi v Pristavi, pripravila potrebno opremo in se odpravila na pot. V tem času je bil odobren helikopter Slovenske vojske, ki je na bližnjem travniku pobral zdravnika in reševalca letalca. Reševalec, ki je bil na kraju dogodka je počakal na prihod helikopterja in ustrezno označil kraj dogodka, zdravnik in reševalec letalec pa sta se po vitli spustila do nenadno obolele osebe. Osebo smo ustrezno pripravili za prevoz s helikopterjem, ki jo je reševalec letalec pripel k sebi in se dvignil v helikopter. 

Nekateri člani društva pa so po koncu akcije opravili še "kondicijski" trening z lastno reševalno opremo na Kriško goro. 
http://grs-trzic.si/novice.php?pid=527 16. 6. 2024