Društvo GRS Tržič


Objavil/a: GRS Tržič, sobota, 21. januar 2023

50. letnica GRS Konjic iz Bosne in Hercegovine

V decembru 2022 smo dobili iz
Konjica v Bosni vabilo na svečano obeležitev 50. letnice delovanja njihove Gorske
reševalne službe. Z njimi GRS Tržič sodeluje že vrsto let in tudi GRZS. Zato je
bila odločitev, da se vabilu odzovemo nekako samoumevna. V letih medsebojnega sodelovanja smo tako na nivoju društva, kot med posamezniki stkali pristne medsebojne odnose in poznanstva.

Le ''veseli december''
in naši prazniki temu niso bili najbolj naklonjeni.

Zgodaj zjutraj 27. 12. 2022 smo se v Bosno odpravili Elemir Zrim, Jože Rožič, Slavko Frantar, Matija Perko in ''zunanji član'' Nejc Rožič. V Konjicu so nas sprejeli z odprtimi rokami. Po medsebojnih razgovorih, kavici in podobno, smo imeli ravno toliko časa, da smo si ogledali tako imenovani Titov bunker. Gre za ogromen objekt nekdanje Jugoslavije, ki je res vreden ogleda.

Zvečer  smo se udeležili glavne svečanosti ob njihovem jubileju, na kateri so se jim za njihovo dosedanje delo zahvalili sosednje postaje, društva, njihova Planinska zveza in podobne organizacije, vključno z nami in GRZS, ki smo jo ob tem tudi zastopali. Pri tem smo jim izročili simbolična darila GRS Tržič in GRZS.

GRS Konjic se trudi izboljšati organizacijsko in operativno delovanje društva. Pri delu pogosto uporabljajo enako tehniko in opremo kot mi. V letu 2022 so opravili 14 posredovanj. Lepo je bilo videti, da imajo med moštvom  veliko mladih, pa tudi starejših reševalcev.

Naslednji dan smo si dopoldan ogledali in obhodili Boračko jezero, v popoldanskem času pa smo se odpravili proti domu. Natrpan urnik, veliko vožnje, a vseeno je bilo prijetno. Naslednjič pa za dalj časa, da bo mogoče tudi v hribe, Neretva pa tudi vabi.

Na koncu se zahvaljujemo prijateljem iz Bosne in Hercegovine za vabilo in gostoljubnost. 

 

                                                                                                                                                             Matija Perko – Janči

http://grs-trzic.si/novice.php?pid=519 16. 4. 2024