Društvo GRS Tržič


Objavil/a: GRS Tržič, petek, 4. avgust 2017

Reševanje v Kramarjevi smeri v Storžiču

4.8.2017

ob 8:21 smo bili aktivirani za reševanje v Kramarjevi smeri v Storžiču...

Dva starejša izkušena planinca sta se vzpenjala po Kramarjevi smeri proti bivaku  (1750m) na severni strani Storžiča, na področju kamina pod bivakom je moški zaradi odkrušenega oprimka padel nekaj metrov v grapo in pri tem poškodoval nogo (kolk), nekaj časa bil tudi v nezavesti...


Po klicu na 112 smo takoj aktivirali helikoptersko dežurno ekipo GRS na Brniku, ekipa tržiških gorskih reševalcev je odšla z reševalnim vozilom v smeri pod Storžiča, in naprej proti bivaku..

Helikopter z ekipo je bil zelo hitro na mestu nesreče, z elektromotornim vitlom so po jeklenici spustili zdravnika gorskega reševalca in letalca gorskega reševalca, ki sta poškodovanega na mestu oskrbela.
Po oskrbi so vitlali najprej ponesrečenega v reš.vreči, nato še spremljevalko (trikotni reševalni sedež). Nepoškodovano spremljevalko je helikopter odložil na heliportu pod Storžičem, poškodovanega pa so odpeljali v KC Ljubljana, kamor je bil predan v zelo resnem zdravstvenem stanju a še živ.

Nekaj po 11.uri smo prejeli obvestilo, da je ponesrečeni v KC Ljubljana umrl (neuradno zaradi spleta več zahtevnih poškodb zaradi padca in tudi predhodnih bolezenskih stanj).

Fotogalerija=> 
http://grs-trzic.si/novice.php?pid=444 16. 6. 2024