Društvo GRS Tržič


Objavil/a: GRS Tržič, četrtek, 9. februar 2017

Tekmovanje v turnem smučanju, Javornik 19.2.2017

Državno prvenstvo posamično - Tekma za slovenski pokal 
Letošnje državno prvenstvo v turnem smučanju je dobro uspelo. Glede na letošnje snežne razmere je bila na Javorniku prava zima. Lepe razglede je žal tokrat preprečila megla v zgornjem delu, glede na prejšnji dan, ko smo progo pripravljali v pravi zimski pravljici. Proga je bila kar zanimivo razgibana, in po mnenju tekmovalcev zelo dobra. Vsebovala je vse elemente, kar mora taka tekma vsebovati.
Pri ženskah ni bilo dileme, saj je Karmen Klančnik prepričljivo osvojila prvo mesto. Druga je bila Manca Šolar, Klara Meglič pa je zaradi težav z nogo odstopila.
Mladinski državni prvak je postal Luka Strupi kot edini v tej kategoriji.
Pri veteranih se je odvijal pravi boj za prva štiri mesta. V cilju je bil najmočnejši Milan Šenk, nato so se razvrstili še Milan Meglič, Tomaž Strupi in Boris Stropnik.
Pri članih je bila zbrana vsa trenutno aktualna konkurenca in je bilo pričakovati ogorčen boj. Zmagale so izkušnje, tako da je Nejc Kuhar drugo uvrščenega Luka Kovačiča prehitel za dobre tri minute, za tretje mesto pa so se pomerili Anže Šenk, Matič Dolžan in Luka Mihelič, ki je nazadnje pokazal največ in osvojil tretje mesto.
Istočasno je potekala še tekma rekreativcev na srednji čas, kjer se je le temu najbolj približal Sašo Rožič.
Rezultati in slike:
 
Športno društvo Lom in GRS Tržič kot organizatorja sta se zopet izkazala kot dobra gostitelja.
Moramo pa se zahvaliti še članom AO Tržič za pripravo proge , Članom GRS Tržič ki so skrbeli za kontrole in našo varnost ter Katarini Meglič za pogostitev in dobro malico v Domu krajanov v Lomu.
 
Prireditev so omogočili :
Sport 11-11
Iglu Šport
Treking Šport
Melom d.o.o. Tržič
Mg metal d.o.o. Tržič
Pekarstvo Triler Klemen
Krajevna skupnost Lom pod Storžičem
Koča pr. Zdravc ( Damjan in Irma Štamcar)
http://grs-trzic.si/novice.php?pid=426 18. 7. 2024