Društvo GRS Tržič


Objavil/a: GRS Tržič, torek, 17. marec 2015

Turnosmučarski vikend v dolini Stubai

Konec prejšnjega tedna (od 12. do 14. marca 2015) smo se na pobudo našega člana Janeza Primožiča (inštruktor GRS, gorski vodnik) odpravili na skupno turnosmučarsko dogodivščino na področje doline Stubai (Avstrija, Tirolska).

Po 5 urni nočni vožnjo smo zjutraj prispeli v kraj Neustift v dolini Stubai (993m), od tam še nekej ovinkov do izhodišča nato pa nahrbtnike na ramo, na noge smuči in vzpon proti koči Franz Senn 2147m, ki je bila naslednje 3 dni naš dom.
Okolica koče nudi obilico vrhov in tur za turnosmučarske veseljake, koča od obiska v teh tednih skoraj poka po šivih, mi pa vsak dan uživamo v večurnih turah, sončnem vremenu in obilici pršiša na spustih.
 
Teren je mestoma tudi ledeniški, lavinska nevarnost je bila sicer druge stopnje, a na posameznih mestih smo zaradi večjih količin nepredelanega snega bili vseeno še posebej pozorni.
V treh dneh smo osvojili sedem tritisočakov v okolici, opravili prek 4000 višinskih metrov vzponov, in na naše največje zadovoljstvo ogromno metrov spustov po ideaLnem svežem snegu.
Vsi smo bili zadovoljni, še posebej ker ni bilo večjih poškodb razen nekaj žuljev in zadrta šaga(za tiste ki niste tržičani : "trska") na ne ravno idealnem mestu (pazite pri macesnovih klopcah !)

Nabirali kondicijo, preizkušali novo opremo (nekateri), raziskovali nove kraje in nasploh uživali: 8 članov GRS Tržič in še 4 pridruženi.

Opravili ture na vrhove:
Innere Sommerwand 3122m, Wildes Hinterbergl 3288m, Vorderer 3177 in Hinterer Wilder Turm 3294m, Östliche Seespitze 3416m, Östliche Knotenspitze 3084 (in sosednja kota 3101m)

FOTOGALERIJA =>
 

http://www.franzsennhuette.at/skitouren_de.cms.php 
http://grs-trzic.si/novice.php?pid=382 18. 7. 2024