Društvo GRS Tržič


Objavil/a: Primož Štamcar, sreda, 4. februar 2015

Miklavž Škofič - Maurer (1962 - 2015)

Miklavž sicer ni bil gorski reševalec, je bil pa z delom GRS močno povezan. Žal nas je prezgodaj zapustil.
 

»Rad moraš imeti gore, jih spoštovati pa tudi poznati. Ljubezen do gora je bistvena pri delu pilota, ki rešuje v gorah. Le na ta način lahko vzpostaviš pozitiven odnos do okolja ter do tistih, ki jih rešuješ. Zavedati se moramo svojih omejitev, po drugi strani pa tudi stiske ljudi, ki potrebujejo pomoč.«….. ( Miklavž v intervjuju za revijo Gorski reševalec 2  ).  
Miklavž je kot pilot helikopterja sodeloval v mnogih reševanjih tako na področju Tržiča kot drugje po Sloveniji, ob njem so bili v helikopterju pogosto člani GRS Tržič, največkrat dr. Iztok Tomazin:

"Miklavž je bil eden najboljših in najbolj srčnih pilotov v zgodovini gorskega reševanja s helikopterjem v Sloveniji. Na zgornji fotografiji sem ga posnel, ko smo v slabem vremenu leteli reševat dve alpinista, ki sta v zimskem viharju obtičala na vrhu Mangrta. To reševanje, ki je bilo eno najzahtevnejših in najnevarnejših, je opisano v knjigi Reševanje v gorah, ki je izšla ob 100 letnici GRS. Bil je na primer tudi pilot helikopterja, ki mu je uspelo v megli pristati na Kriški gori, kar je rešilo življenje mladi planinki. In še veliko podobnih zgodb z njim v helikopterju je obogatilo zgodovino slovenske GRS."

Iztok Tomazin

Mala Anja ali reševanje na Kriški gori => 
Belo na belem => 
Predpraznično razmišljanje =>
http://grs-trzic.si/novice.php?pid=379 28. 11. 2022