Društvo GRS Tržič


Objavil/a: Primož Štamcar, četrtek, 21. avgust 2014

Begunjščica, 20.8.2014

Iskalna in reševalna akcija na področju Begunjščice.
Za dva dni pogrešanim moškim je pod vodstvom policije že v jutranjih urah stekla večja iskalna akcija, tudi na južnih in zahodnih področjih Begunjščice. V akciji so sodelovali postaja GRS Radovljica, gasilci, enote reševalnih psov, helikopter policije. Okrog desete ure so iz helikopterja opazili pogrešanega na področju severno od glavnega grebena Begunjščice.

 V reševanje se je vključila dežurne ekipa za helikoptersko reševanje v gorah z Brnika, do ponesrečenega so z elektromotornim vitlom spustili zdravnika, reševalca letalca in policista, ki pa so lahko le potrdili smrt iskanega. Zaradi hitrega poslabšanja vremena (megla) so lahko s pomočjo helikopterja dvignili z mesta le še zdravnika in policista, reševalec letalec pa je ostal v steni ob ponesrečenem.

Helikopter zaradi megle oz. nizke oblačnosti ni mogel več pomagati, proti steni smo se prek Ljubelja s strani Zelenice odpravili tržiški gorski reševalci z vso opremo za stensko reševanje. Kljub slabi vidljivosti, zahtevnosti in krušljivosti terena smo s pomočjo reševalca letalca na mestu nesreče dokaj hitro locirali točen položaj - grapa desni Y. Ponesrečenega smo nato transportirali prek stene in po meliščih proti Zelenici, ter naprej v Tržič.

20140820_GRSTrzic_Begunjscica
http://grs-trzic.si/novice.php?pid=364 23. 9. 2023