Društvo GRS Tržič


Objavil/a: Slavko Rožič, sobota, 22. februar 2014

Četrto tekmovanje v vožnji z akia čolni v Mojstrani

Tudi letos smo se udeležili družabnega tekmovanja v vožnji z akia čolni v Mojstrani. Sporočilo organizatorja ostaja še vedno enako - važno je sodelovati in se imeti fajn. Oboje smo upoštevali in sodelovali  ter se imeli fajn.
Vožnja z akia čolnom je ena od znanj oz. sposobnosti , ki jih mora obvladati vsak gorski reševalec. Večinoma se akia čoln uporablja za prevoz poškodovancev na smučiščih , občasno pa kot transportno sredstvo  tudi v kakšni zimski reševalni akciji. Pomembno je dobro obvladovanje smuči in tehnika vožnje. Prva tekmovanja v vožnji z akia čolni segajo že kar daleč nazaj ( Zelenica, Golte ,...) , pred štirimi leti so jih ponovno pričeli organizirati reševalci GRS Mojstrana.

2014_GRZS_Mojstrana_8__2_

Tokratnega tekmovanja se je udeležilo 41 ekip iz Zgornjesavske doline, Bovca, Bohinja , Ljubljane , Radovljice in Tržiča. Najbližje srednjemu času je smučala tretja ekipa iz GRS Bohinj , sledili sta ekipi domačinov in ekipa iz Kranjske Gore. Le dobri dve sekundi za srednjim časom  je na četrtem mestu pristal Milan Meglič v kombinaciji z reševalcem GRS Jesenice. Sicer pa tako kot je bilo napisano v uvodu se rezultati se nismo kaj dosti obremenjevali. Preživeli smo lep in zanimiv večer v prijetnem vzdušju in ob letu osorej se (upam) vrnemo.

2014_GRZS_Mojstrana_5__2_

2014_GRZS_Mojstrana_7__2_


2014_GRZS_Mojstrana_2__2_

Tekst: Slavc
Foto: Dragi Kos
http://grs-trzic.si/novice.php?pid=344 12. 7. 2024