Društvo GRS Tržič


Objavil/a: Slavko Rožič, nedelja, 2. februar 2014

Kje pa je vaš čevelj ?

Kamnek je lep razglednik nad Tržičem, ki privablja veliko množico pohodnikov v vseh razmerah. Danes le te niso bile najbolj ugodne in na srečo se nikomur ni nič zgodilo. Le najden planinski čevelj v prepletu podrtih dreves je začel buriti našo domišljijo, predvsem nas je begalo vprašanje, kje je njegov lastnik. Bos verjetno ni postopal naokoli  v tem zimskem vremenu.
Veseli smo, da lahko na zabaven način opisujemo svoje delo. Še vedno boljše kot prenašati poškodovance z gora in govoriti le o slabih zadevah.  Tako smo danes na Kamneku nad Tržičem igrali vlogo Agathe Christie in reševali uganko zapuščenega čevlja v okolici t.i. Rudne jame. V reševanje zagonetne skrivnosti smo vključili tri reševalce, vodja je bil izkušen policist v pokoju. Za popolno učinkovitost je poskrbel reševalni kuža z na različne vonje občutljivim smrčkom  in s tem še povečal vtis , da smo se naloge lotili skrajno resno in odgovorno.
 
Kamnek_akcija3 Kamnek_akcija4     

Uganko so naši fantje s pomočjo Policije v Tržiču rešili in res smo veseli, da je lastnik čevlja živ in zdrav. Zgodila se mu je nerodnost pri plezanju čez podrta drevesa , pri čemur se mu je noga zataknila med veje , zunanji del čevlja pa ni hotel nadaljevati sestopa z lastnikom in se je skril med kup polomljenih vej. Lastnik ga kljub iskanju ni več našel in je odšel domov le z notranjim delom čevlja.... Se zgodi. Čevelj smo mu vrnili in bo še naprej zvesto služil svojemu lastniku.

Kamnek_akcija2

Tekst: Slavko Rožič , vse foto: Grega Bahun
http://grs-trzic.si/novice.php?pid=342 3. 12. 2023