Društvo GRS Tržič


Objavil/a: Primož Štamcar, ponedeljek, 6. januar 2014

Uspešno izveden tečaj varstva pred snežnimi plazovi

Na Zelenici je bil v soboto 4.1.2014 izveden enodnevni izobraževalni tečaj za planince, turne smučarje in ostale obiskovalce gora - glavna tematika so bili snežni plazovi, predvsem nevarnosti, ki jih le ti pomenijo za obiskovalce zimskih gora.

Fotogalerija=>  (foto Vili Vogelnik, Dragica Kos)
Na tečaju je bilo 33 udeležencev iz vse Slovenije, dva tudi iz Slovenskega planinskega društva Celovec.
Po uvodnem teoretičnem delu v predavalnici GUC Zelenica v planinskem domu na Zelenici je sledilo delo na terenih v okolici koče. Žal je napoved slabega vremena nekoliko prehitela, tako da nas je dež pošteno namočil, a smo bili tako organizatorji kot udeleženci vztrajni in na koncu zadovoljni z opravljenim delom ter pridobljenimi novimi koristnimi spoznanji.

mnenje ene od udeleženk:  "Všeč mi je,da je bil kljub slabšemu vremenu sobotni tečaj izpeljan. Strokovno,strnjeno in v prijetnem vzdušju,z dovolj praktičnega prikaza.Vsi sodelujoči si zaslužite pohvalo. Fantje GRS Tržič me tudi tokrat niste razočarali ;-) . Prvega srečanja z vami si ne želim ponavljati (op. reševalna akcija-poškodba pri gorskem kolesarjenju), takšna srečanja,kot je bilo včerajšnje bom pa z veseljem še kdaj ponovila.  Jana "

2014_DVSP_Zelenica

Pri izvedbi tečaja je sodelovalo 13 članov GRS Tržič, Miha Pavšek in Manca Volk Bahun (Geografski inštitut ZRC SAZU),
logistično pomoč in opremo je dal na razpolago Gorniški učni center Zelenica. 

Povezave:
GUC zelenica: http://zelenica.info/
"Naravne nesreče brez meja NH-WF": http://www.natural-hazards.eu/


http://grs-trzic.si/novice.php?pid=338 27. 11. 2021