Društvo GRS Tržič


Objavil/a: Slavko Rožič, sobota, 7. september 2013

Krivi so jurčki...

Gobarska mrzlica je zadnje dni v tržiške gozdove privabila precej
rekreativnih nabiralcev gob. Kolega - gorski reševalec - je zjutraj
izjavil : "Madona, saj je v gmajni več ljudi kot gob !".  Včasih pa se
v iskanju dobrih lokacij zaplete , nekateri se izgubijo , res redko pa
se kdo poškoduje.
Nabiralec gob iz Kranja je imel srečo in nesrečo hkrati. Pri nabiranju gob si je poškodoval gleženj v strmem gozdu visoko nad zaselkom Dolina. Ko smo prišli do njega je precej hrabro prenašal bolečine , zdelo se nam je, da mu je malo nprijetno. Pa le zakaj , nesreče se dogajajo vsem , tudi nam reševalcem. Ja, imel pa je tudi srečo , našel je celo košaro prelepih jurčkov !

Ko smo ga oskrbeli in mu imobilizirali gleženj smo ga namestili v nosila TSL in ga s pomočjo vrvi spustili 200m nižje do gozdne vlake. Bilo je kar pošteno strmo in oddahnili smo se , ko smo prišli na vlako , odkoder je bilo le še nekaj sto metrov do lokalne ceste v Dolini. Možaka smo oddali v ZD Tržič , mi pa smo še pospravili in uredili opremo , naredili obvezno analizo in zaključili akcijo.

A ja, jurčke smo ravno tako rešili in jih predali gospe soprogi poškodovanega gobarja in  upamo , da jih bosta lahko čim prej skupaj užila v kakšnem kulinaričnem presežku !Bluetooth_Exchange_Folderhttp://grs-trzic.si/novice.php?pid=327 8. 12. 2022