Društvo GRS Tržič


Objavil/a: Slavko Rožič, ponedeljek, 21. januar 2013

Uspešno izveden tečaj varstva pred snežnimi plazovi na Zelenici

Drugi vikend v januarju (12.-13.1.2013) je bil na Zelenici izveden
tečaj varstva pred snežnimi plazovi v organizaciji GRS Tržič, sodelavcev projekta Naravne nesreče brez meja-NH-WF in GUC Zelenica.

Tečaj je potekal v planinskem domu na Zelenici in okolici, predavanjem v jutranjem delu so sledile še vaje in prikazi na terenu (program tečaja=>). Zaradi velikega zanimanja za udeležbo na tečaju smo prijavljene razdelili v dve skupini in tečaj izvedli v dveh dnevih, kar nekaj interesentov pa smo zaradi zasedenosti morali tudi odkloniti oziroma smo jih informirali o možnostih udeležbe na drugih podobnih tečajih (DVSP v organizaciji GRZS na Pokljuki).

V soboto je bilo na tečaju 38 udeležencev iz Slovenije in Slovenskega planinskega društva Celovec, v nedeljo pa skupaj 54 udeležencev (29 planincev iz Hrvaške, 8 članov Gorske službe spašavanja Srbije , 8 članov Alpinističnega odseka Tržič (tečajniki in pripravniki) in še 8 planincev iz Slovenije. Skupaj v obeh dneh je bilo na tečaju 92 udeležencev.Udeleženci tečaja so bili s predstavljenimi temami in podanim znanjem zelo zadovoljni.
Za pripravo in izvedbo tečaja je skrbelo 18 članov GRS Tržič, ter Miha Pavšek in Manca Volk iz GIAM ZRC SAZU.

Fotogalerija=>

Gorska služba spašavanja Srbije - v gosteh pri kolegih iz GRS Tržič =>

Vtisi udeležencev (Edo Krnič) =>

2013/1/14 
Pozdravljeni !
Organizacija tečaja varstva pred snežnimi plazovi me je zelo pozitivno presenetila in kljub mojim pričakovajnem, ki niso manjhna, sem dobil več, kot sem pričakoval. Po nogometno bi se reklo "kapo dol" vsem organizatorjem, predavateljem in demonstratorjem. Vsekakor se bom rade volje vrnil na vaše tečaje oziroma z vami spil kakšno pijačo ob prijetnem pogovoru o izkušnjah, ki jih imaste vsi veliko. 
Lep pozdrav celotni ekipi GRS Tržič.

Frenk


 2013/1/13  zdravo,

Lepo smo se imeli, hvala. 
Živa, Matej, Tomaž


2013/1/14
Zdravo

rad bi se vam zahvalil za zelo lepo izpeljan tečaj, presegli ste vsa moja pričakovanja in vsekakor vas bom priporočil tudi vsem svojim prijateljem.

Matic

 

2013/1/13
Najlepša hvala za seminar. Bilo je zelo poučno. Čeprav, ko danes razmišljam, bi mi laiki potrebovali še ogromno učenja, da bi lahko kako pomagali v primeru nesreče. Tudi, ko malo spremljam nesreče, ne vem kokrat v Sloveniji je koga kdo rešil izpod plazu z žolno, pa da ni bil reševalec ali kako drugače vpleten v delovanje žoln. Bolj se mi zdi, da je za nas žolna bolj priročna, da nas najdejo kot da mi koga. Škoda je tudi, da namesto kakšnih drugih neuporabnih stvari nismo imeli v šoli takšnega učenja. Ki bi nam velikrat prišlo prav.

Da ne morim. Res hvala, res vsem reševalcem pohvale za vaše delo.

Uživajte  , Edo


2013/1/12
Pohvale za izvedbo in trud vseh vas! So prednosti enodnevne izvedbe in tudi slabosti, zaradi premalo časa (pri prerezu senžne odeje je bilo kar na tenko s časom). Pri enodnevnih izvedbah se po mojem skromnem mnenju bolj splača podaljšati praktični dela. Super, da ste vključili tudi prikaz z lavinskimi psi (tega nisem zasledila pri drugih). Koncept je dobro zastavljen, sploh v primernem okolju (učni center Zelenica). Hvala, da ste se me prijazno usmilili in sem lahko zamenjala termin.
Krasna ekipa ste, Ana Katarina 
PS
Na koncu smo se po dobri hrani kar odkotalili v dolino ;).

http://grs-trzic.si/novice.php?pid=308 18. 7. 2024