Društvo GRS Tržič


Objavil/a: Slavko Rožič, torek, 15. junij 2010

Zaključen sklop usposabljanj 2010


V nedeljo, 13.6.2010 se je v Storžiču z redno letno vajo zaključil sklop usposabljanj iz reševalnih tehnik v letnih razmerah. Vaje se je udeležilo 19 članov, vodil pa jo je Janez Primožič.
dscn2224 Usposabljanja, ki jih morajo opraviti reševalci, da zadostijo standardom za opravljanje svojega dela, so vse zahtevnejša. Letošnji sklop poletnih usposabljanj se je začel na Ljubelju nad bunkerjem, kjer smo ponovili vse osnovne vrvne manevre in gibanje ob vrvni ograji. Naslednja vaja je bila v Dovžanovi soteski, kjer smo vadili reševanje z žičnico preko divje struge Tržiške Bistrice. V Plotu nad Zelenico je bila zahtevna stenska vaja, izvedena v popoldanskem času. Poleg tega smo v Gozdu izvedli še vajo reševanja padalcev z dreves in osnove satelitske navigacije. 

Inštruktorji so v Kamniški Bistrici opravili licenčni seminar in s tem dobili možnost poučevanja in dela za nadaljnji dve leti. 

Pa tudi to še ni vse: vzporedno so se odvijala še usposabljanja za naše pripravnike , izvedli smo nekaj predavanj , imeli redne sestanke.... 

Kot načelnik ocenjujem, da smo pred sezono dobro pripravljeni , pa kljub vsemu upam, da bomo imeli čim manj dela... Saj veste , naše delo je nesreča nekoga drugega. 

dscn2320

letna vaja v Storžiču => fotogalerija 
http://grs-trzic.si/novice.php?pid=231 2. 12. 2023